Kesäkuussa tapahtui paljon; keskeisimpinä MSCI:n markkinaluokitus, Yhdysvaltain ja Kiinan neuvottelut G20-huippukokouksessa sekä Vietnamin ja EU:n välisen vapaakauppasopimuksen allekirjoittaminen. PYN Elite -rahaston kesäkuun tuotto oli +1,3 % ja se päihitti lisääntyneestä volatiliteetista huolimatta VN-indeksin, joka putosi -1,0 %. Nousu johtui pääasiassa MWG:n (+7,8 % ), VEA:n (+10,1 %) ja KDH:n (+4,0 %) vahvistumisesta edelliskuukaudesta.
MWG:n viiden kuukauden nettotulos kasvoi peräti 39 % edellisvuodesta, kun tammi–huhtikuun lukema oli 36 %. Kasvun vetureja ovat kuluttajaelektroniikka- ja ruokakauppa sekä vahvan matkapuhelinketjun uudet hankkeet. Liiketoiminnan tulosten lisäksi MWG:n osakekurssia nostaa paikallisten sijoittajien parantunut sentimentti ja liikkeelle lasketut osakewarrantit, jotka ovat kasvattaneet osakkeen kysyntää. Piensijoittajat ovat ottaneet innostuneesti vastaan useiden meklaritalojen liikkeelle laskemat MWG:n osakewarrantit, jotka ovat edullisia lyhyen aikavälin pitoon sopivia korkeatuottoisia tuotteita. Tällä hetkellä osakewarrantit eivät sovellu instituutiosijoittajille.
Alkuvuoden ylivoimainen tuloskunto nosti VEA:n yhden pykälän ylöspäin, salkkumme neljän kärkiosakkeen joukkoon. Osakkuusyhtiöiden tammi–toukokuun henkilöautomyynti oli erittäin vahvaa; Hondan myynti kasvoi edellisvuodesta 50,4 %, Toyotan 30,6 % ja Fordin 122 %. Vietnamin autokaupan järjestö VAMA ilmoitti henkilöautojen kokonaismyynnin kasvuksi komeat 35,0 %.
MSCI ei odotetusti ottanut Vietnamia mukaan MSCI Emerging Markets -indeksin harkintastatukseen uusimmassa markkinaluokituksessaan. Vietnam kuitenkin hyötyy isommasta painosta MSCI Frontier Markets -indeksissä, mikä houkuttelee maahan lisää ulkomaisia sijoituksia. Vietnamin hallitus pyrkii helpottamaan pääsyä maan markkinoille ja modernisoimaan markkinaa uuden arvopaperilain myötä sekä lanseeraamalla uusia sijoitustuotteita.
Vietnamin kansantalous kasvoi maailmanlaajuisesta talouskasvun hidastumisesta ja maataloussektoria haittaavasta vakavasta afrikkalaisesta sikaruttoepidemiasta huolimatta vuoden toisella neljänneksellä 6,71 %, jolloin BKT:n kokonaiskasvuksi vuoden ensimmäisellä puoliskolla tulee 6,76 %. Ostopäällikköindeksi nousi toukokuun 52,0:sta uusien tilausten ansiosta kesäkuussa 52,5 pisteeseen ja on vahvempi kuin alueen muissa maissa, joissa PMI putosi alle 50:n. Inflaatio oli 2,6 %, ja lukeman ennustetaan pysyvän alhaisena koko vuoden. Vietnamin makrotalouden näkymät ovat yhä hyvin positiiviset.