PYN Eliten arvo ennallaan heinäkuussa

Markkinoilla oli myrskyisä kuukausi. VN-indeksi heilui 1220-1300 pisteen välillä päätyen +0,5 %:n nousuun. PYN Eliten osuuden arvo pysyi kesäkuun lopun lukemissa. Pankkisektorin keskivertoa parempi kehitys tuki markkinaa, mutta pienet ja keskisuuret yhtiöt laskivat sijoittajien kotiutettua voittojaan. Dongiin kohdistuneet paineet helpottuivat Fedin elvyttävien kommenttien takia ja se vahvistui 0,76 % suhteessa dollariin. Monien pörssiyhtiöiden Q2-tulokset osoittivat vahvaa toipumista viime vuoden pohjista. Puolueen pääsihteeri Nguyen Phu Trong kuoli heinäkuussa ja hänen tehtäväänsä jatkamaan valittiin presidentti To Lam. Hän tulee jatkamaan edeltäjänsä taloudellista ja ulkopoliittista suuntaa, mutta hänen uskotaan olevan myös yritysmyönteinen johtaja.

Makro: Heinäkuun luvut osoittivat talouskasvun kiihtyneen alkuvuodesta. Vienti ja tuonti nousivat ennätyslukemiin kasvaen +19,1 % ja +24,7 % v/v. Viennin kasvua veti erityisesti elektroniikan vienti. Teollisuuden ostopäällikköindeksi pysyi korkealla 54,7:ssä pisteessä eli kesäkuun tasolla. Teollisuustuotanto kasvoi +11,2% v/v. Kasvu oli vahvinta sitten elokuun 2022, kun 2024 H1 kasvu jäi 7,7 %:iin. Toteutuneet suorat teolliset investoinnit kasvoivat vuoden alusta +8,4 % v/v. Inflaatio pysyi kurissa 4,4 prosentissa huolimatta heinäkuussa toteutetusta julkisen sektorin palkkauudistuksesta.

PYN Eliten kuukauden osake: Dabaco Group (DBC)

DBC on yksi Vietnamin suurimmista rehu- ja karjankasvatusyhtiöistä. Viime aikoina yhtiö on ottanut merkittäviä harppauksia afrikkalaisen sikaruton (ASF) rokotteen kehittämisessä. Työ alkoi 2021 yhteistyössä amerikkalaisten tutkijoiden kanssa. Tänä vuonna rokotteen on saanut 300 000 DBC:n sikaa erittäin lupaavin tuloksin. Juuri valmistunut rokotetehdas pystyy tuottamaan vuodessa 200 miljoonaa rokoteannosta. Tehdas sai WHO:n suositteleman hyvien tuotantotapojen sertifikaatin (GMP) ja rokote on nyt askeleen lähempänä kaupallista myyntilupaa. Rokotteen uskotaan tarjoavan suojan Vietnamin sikatuotantoa vahingoittanutta ASF:ää vastaan mutta myös tuovan merkittävän uuden tulolähteen DBC:lle tulevina vuosina.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.