Vietnamista vahvoja lukuja

Vietnamista on kuulunut paljon hyviä uutisia. Teollisuustuotannon kasvu on kiihtynyt ja kolmena viime kuukautena kasvua on kirjattu joka kuukausi yli 10 % – heinäkuussa +11,2 %. Tänä vuonna Vietnamin vienti on kasvanut +15,7 %. Vauhti on kiihtynyt vuoden edetessä, ja heinäkuussa viennin kasvu oli lähes +20 %. Tammi-heinäkuun aikana kauppataseeseen on kertynyt merkittävä ylijäämä, 14,1 mrd USD. Myös valtion verotulot ovat kasvaneet reippaasti, +14.6 %, ja julkisen talouden ylijäämäksi on kirjattu 9,2 mrd USD.

USA:ssa korkeana pysytellyt inflaatio piti korko-odotukset korkeana vuoden alusta heinäkuun loppuun asti, mikä johti Vietnamin dongin heikentymiseen noin 4 %. Elokuussa on saatu selkeä käänne markkinanäkemyksiin, ja uskomme Vietnamin dongin vahvistuvan vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana.

Pörssi treidaa vuoden 2024 tuloskasvulla vaatimattomalla P/E 12 -tasolla. Vietnamin pörssikomissio on hiljattain julkistanut asetukset, jotka mahdollistavat osakekaupassa pre-fundingista luopumisen. Muutoksen toteutuessa indeksitalo FTSE:llä on mahdollisuus viedä eteenpäin päätöstään Vietnamin markkinastatuksesta reunamarkkinasta kehittyväksi markkinaksi. Tämä yhdessä osakekauppojen ennakkorahoituksesta luopumisen kanssa tekisi Vietnamista houkuttelevamman markkinan ulkomaisten sijoittajien silmissä.

PYN Eliten osuuden arvo on noussut vuoden alusta +16,3 %. Vietnamin indeksi on noussut samaan aikaan +13,8 %. Indeksi on nyt 1 285 pisteessä. Indeksi on jo pitempään veivannut 1 200 ja 1 300 pisteen väliä. Kun 1 300 pisteen raja saadaan rikottua, niin jo julkistetut taloustiedot tukevat ajatusta, että indeksi voisi loppuvuoden aikana päätyä reippaastikin ylemmäksi. Tälle antavat pohjaa kohtuullisena pysyvä korkotaso ja myönteisen tuloskehityksen myötä ensi vuodelle ennustettu P/E 10:n taso.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.