PYN Elite nousi elokuussa 3,1 %

PYN Elite nousi elokuussa 3,1 % kiitos DBC:n (+10,9 %) ja pankkien keskimääräistä paremman vireen. VN-indeksi nousi 2,6 %. Vaihdokset Vietnamin hallinnossa herättivät aluksi epätietoisuutta, mutta talouselämä pitää nykyjohtoa edellistäkin yritysystävällisempänä. Hallitus keskittyy nyt sekä yritysten toimintaympäristön kehittämiseen että pullonkaulojen nopeaan aukaisemiseen jättäen puolueideologiaa taustalle. Pääministeri ilmoitti 2. syyskuuta maan tavoittelevan 7 % bkt:n kasvua 2024. Pörssin osakekaupan pre-fundingista päästään todennäköisesti pian eroon, ja osakevälittäjät valmistautuvat jo muutokseen kartoittamalla asiakkaidensa tavoittelemia ostolimiittejä. Uuden asetuksen astuttua voimaan indeksitalo FTSE:llä olisi mahdollisuus nostaa Vietnam kehittyvien markkinoiden ryhmään, odotusten mukaan syyskuussa 2025.

Makro: USA:n keskuspankki Fed ennakoi koronlaskuja maan työmarkkinoiden viilennyttyä, mikä johti dollarin heikkenemiseen 4,1 % elokuussa. Samalla Aasian valuutat vahvistuivat keskimäärin 3,5 % suhteessa dollariin. Vietnamin dong vahvistui vain 1,5 %. Tämä johtui käsittääksemme siitä, että aikaisemmin dong oli heikentynyt enimmillään -4,8 % suhteessa dollariin, kun muut Aasian valuutat heikentyivät keskimäärin -7,2 %. Lisäksi Vietnamin keskuspankki jatkanee valuuttavarannon kasvattamista. Odotamme dongin vahvistuvan entisestään, kun Fed aloittaa koronlaskut.

PYN Eliten kuukauden osake: TPB
TPB:n tulos kärsi 2023 johtuen sen aikaisemmista panostuksista yritys- ja kulutusluottoihin. Pankki hioi strategiaansa ja pienensi luottoriskiään luopumalla ongelmallisesta yrityslainasta ja ajamalla alas kuluttajaluottotoimintonsa. H1 2024 TPB teki viimeiset varaukset vuoden 2023 järjestämättömistä lainoista. Uusien luottojen kysyntä oli alkuvuodesta vaisua, mutta pankki uskoo yhä luottokannan kasvavan 18 % tänä vuonna. Kiinteistömarkkinoiden elpyminen on jo lisännyt asuntohankkeiden rahoitusta. TPB uskoo pääsevänsä 2024 tulostavoitteeseen (+34 % v/v), sillä se ennustaa loppuvuodelle 75 % tuloskasvua varausten määrän käännyttyä laskuun.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.