VN-indeksi kohti 1 700 pistettä

Vietnamin pörssi-indeksi on edennyt hitaassa heiluriliikkeessä ylöspäin syksyn 2022 pohjilta. Odotamme tänä vuonna pörssiyhtiöiltä selkeästi parempia tuloksia ja ennustamme maan korkotason pysyvän maltillisena. Loppuvuotta kohden voimme olettaa myös ylivahvan US dollarin lähtevän heikentymään, jolloin Vietnamin dong saattaisi vahvistua ja vaikuttaa myönteisesti pörssin sentimenttiin.

Pörssiä ”villitseviä” tekijöitä ovat myös pörssin uuden kaupankäyntijärjestelmän KRX:n käyttöönotto sekä kaupankäynnin prefunding-säännöstä luopuminen. Vietnamilaisten brokerien julkaisemat indeksitavoitteet ovat meitä maltillisempia tasoilla 1 400-1 500 pistettä, mutta me näemme jopa 1 700 tason olevan mahdollinen vuoden lopussa.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.