PYN Elite nousi syyskuussa 3,4 prosenttia

PYN Elite menestyi syyskuussa VN-indeksiä paremmin nousten 3,4 %, kiitos pankkien vahvan vireen. Indeksin nousu jäi 0,3 %:iin. Vietnamin keskuspankki on asettanut tämän vuoden luotonannon kasvutavoitteeksi 15 %. Vuoden alusta 17.9. mennessä kasvua oli kertynyt 7,4 % ja yksityisille pankeille 8,6 %.

Vietnamissa on nyt päätetty luopua ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien prefunding-säännöstä. Muutos on olennainen, kun indeksitalo FTSE arvioi, antaako se Vietnamille kehittyvän markkinan (EM) statuksen.

Pääsihteeri To Lam osallistui YK:n yleiskokouksen istuntoon New Yorkissa. To Lamin matkan aikana Vietnam teki sopimuksia mm. SpaceX:n, KBR:n ja Supermicron kanssa. Nokia julkisti sopimuksen 5Gverkkojensa toimittamisesta Vietnamiin.

Makro: Kuluttajahintaindeksi oli elokuussa +3,5 v/v, selvästi alle hallituksen 4.5 %:n tavoitteen. Teollisuustuotanto (IIP) nousi 9,5 %. Vienti kasvoi 8 kk:ssa 15,8 % v/v ja tuonti 17,7 % kauppataseen ylijäämän ollessa 19,1 mrd. dollaria. Kv. matkustajien määrä kasvoi 45,8 % v/v ylittäen jo koronakriisiä edeltäneet luvut. Vähittäiskauppa ja palvelut olivat 8,5 % v/v nousussa turismin kasvettua 26,2 % v/v. Toteutuneet suorat teolliset investoinnit jatkoivat edelleen hyvässä vauhdissa: 8 kk:ssa nousua oli tullut 8 % v/v summan ollessa 14,2 mrd dollaria.

PYN Eliten kuukauden osake: SCS

Saigon Cargo Service Corporation (SCSC) operoi rahtiterminaalia Saigonin kv. lentoasemalla (Tan Son Nhat). Tänä vuonna SCS:n bisnes on kääntynyt voimakkaaseen kasvuun, ja yhtiö on saanut uuden asiakkaan, Qatar Airwaysin. Tämän myötä SCS:n kv-rahdin määrä on noussut yli 50 % 8 kk:ssa, mikä on kasvattanut sekä liikevaihtoa että tulosta. Yhtiön katemarginaali oli edelleen erittäin vaikuttava, 75 %. SCS on vahva kandidaatti operoimaan uutta rahtiterminaalia, kun Saigoniin valmistuu toinen kv. lentoasema Long Thanh. Kun terminaali otetaan käyttöön 2026-2027, se lisää 500 000 tonnilla rahtikapasiteettia eteläisen Vietnamin lentologistiikkaan.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

X
LinkedIn
Facebook
Email