PYN Eliten salkunhoitaja Petri Deryng sanoo Talouselämä-lehden haastattelussa uskovansa, ettei yleistä kurssiromahdusta tule. ”Vaikka pörssiosakkeet ovat nyt hinnakkaita, se ei estä niitä kallistumasta lisää tuloskasvun myötä. Kiinalaisten, amerikkalaisten ja vietnamilaisten yhtiöiden tulosennusteet ennakoivat hyvin vahvaa kasvua tälle vuodelle.”
Deryngin arvion mukaan tuloskasvun pitäisi ylläpitämään sijoittajien mielialaa niin, ettei yleistä kurssiromahdusta tule.
”Jos pörssisijoittajien tunnelma pysyy edes jossain määrin ei-negatiivisena, vietnamilaisilla osakkeille on mahdollisuus ottaa omia nousupyrähdyksiä.”
Petri Koskisen haastattelussa Deryng kertoo Vietnamin talouskasvun saattavan yltää tänä vuonna seitsemään prosentiin. Tärkein kauppakumppani on Yhdysvallat, mutta vienti Kiinaan kasvaa nyt nopeimmin.
Deryngin mukaan Vietnamin pörssin p/e on kuluvan vuoden tulosennusteilla 14. Salkunhoitaja sanoo haastattelussa pitävänsä sitä matalana korkotasoon nähden ja kertoo odottavansa vietnamilaisilta pörssiyhtiöiltä ”hyvää kasvua jo tammi-maaliskuun tuloksiin”.
”Pörssinousu on perustunut Vietnamissa paikallisten sijoittajien intoon. Kaksi vuotta sitten he saivat valtionvelkakirjoista korkoa viisi prosenttia ja nyt 2,5 prosenttia, ja se on ajanut vietnamilaisia tavallisia ihmisiä pörssisijoittajiksi. Tätä kehitystä eivät pienet korkoliikkeet tule järkyttämään”, Deryng arvelee.
Deryng sanoo pitävänsä Aasian maiden talouden pitoa terveenä, sillä pesämunia ei ole hukattu.
”Vaihtotaseet ovat Aasiassa monessa maassa plussalla, eikä hartaudella kerrytettyjä valuuttareservejä ja käyttövaroja ole uhrattu covid-vuonna. Samaan aikaan Yhdysvalloissa, missä vaihtotaseen vaje on valtava, on elvytetty valtavasti. Aasiasta katsoen näyttää hassulta, ettei luonnollista kysyntää saada aikaan muuten kuin jakamalla ihmisille rahaa”, Deryng sanoo.
Pääset tästä linkistä Talouselämän verkkosivuille salkunhoitajan haastatteluun. Juttu on maksumuurin takana.
Salkunhoitaja arvioi Talouselämän toisessa uutisessa koronatoimien tehokkuutta Aasiassa. Hän muistutti, että talouskasvu on parasta nyt niissä maissa, jotka ottivat aikoinaan karanteenit käyttöön.
”Näin on ollut maissa, joissa toimin, eli Thaimaassa ja Vietnamissa, mutta myös Kiinassa, Australiassa, Singaporessa ja Hongkongissa. Niissä ei ole nyt juuri minkäänlaista koronaongelmaa.”
Deryng kertoo, että Thaimaassa ja Vietnamissa virustilanne ei ole päässyt ryöpsähtämään pandemian aikana. Maissa on tehty rajoitustoimia hetkellisesti, ja muun muassa ravintoloita on suljettu, mutta vain lyhyeksi aikaa.
”Ne maat, jotka totesivat tylysti heti pandemian alussa, että kukaan ei saavu maahan ilman karanteenia – oli koronatestitulos mikä hyvänsä – ovat selvinneet vähällä. Karanteeni on hyvin tehokas tapa estää viruksen maahantulo uudelleen ja uudelleen.”
Pääset lukemaan jutun Talouselämän sivuilla tästä linkistä.